ooglidcorrectie

Bovenooglidcorrectie

Een bovenooglidcorrectie (Blepharoplastiek) is een kleine ingreep bedoeld om de uitstraling van de ogen te verbeteren. Door huidoverschot en verslapping van de huid van de oogleden, kunnen de ogen er vermoeid of slaperig uitzien.

Redenen om voor een bovenooglidcorrectie te kiezen kunnen medisch (bv. zware of vermoeidheid klachten van de ogen, hoofdpijn, irritatie van de ogen) of cosmetisch zijn. De behandeling wordt onder plaatselijke verdoving gedaan. De ingreep bestaat uit het verwijderen van de overschot aan huid, eventueel overschot aan vetweefsel van de bovenoogleden. Het herstel duurt ongeveer een week en het eind resultaat kan ongeveer na zes weken gezien worden. De ogen zullen er uitgeruster uitzien, frisser en jonger met behoud van de natuurlijke uitstraling.

Onderooglidcorrectie

Wallen, baggy of puffy eyes, zijn onder andere de benamingen van de problemen bij het onderooglid. Klachten van de onderoogleden kunnen het gevolg zijn van verslapping van de huid, vet uitstulping of vocht ophoping bij de onderoogleden. Een onderooglidcorrectie kan deze klachten verhelpen. De arts kijkt per geval wat nodig is om de situatie te verbeteren. Het is een kleine ingreep onder plaatselijke verdoving en het herstel duurt 1 week. Het eind resultaat zal na ongeveer 6 weken zichtbaar zijn. De ogen zullen er uitgeruster uitzien, frisser en jonger met behoud van de natuurlijke uitstraling.