4 april, 2022

6 tips om verstandig een cosmetisch arts te kiezen in Nederland

Auteur: Leanne Wong

6 tips om verstandig een cosmetisch arts te kiezen in Nederland

Tegenwoordig is het te gebruikelijk om “klinieken” en andere praktijken te vinden die botox en fillers aanbieden.
Zeker als je voor het eerst een injectable behandeling overweegt. We hebben samengevat wat je moet weten om je te helpen de juiste keuze te maken vóór jouw eerste afspraak voor injectables.

1. Zoek een erkende en gekwalificeerde arts. In Nederland is cosmetische geneeskunde een erkend specialisme. Je kunt een cosmetisch arts vinden via de NVCG-website. Alle cosmetisch artsen die gecertificeerd zijn, zijn uitgebreid opgeleid en hebben deze 4 letters achter hun naam. Bijvoorbeeld drs. Leanne Wong, Cosmetisch Arts KNMG.
2. Ga niet voor de goedkoopste optie. Aanbiedingen die te mooi klinken om waar te zijn, kunnen meer teleurstelling dan tevredenheid veroorzaken. Je gezicht is geen gebied om met gekke kortingen te worden behandeld.
3. Doe je onderzoek. Tegenwoordig kunnen we allemaal beoordelingen vinden over artsen of klinieken. Lees erover, bekijk voor en na foto’s (indien beschikbaar), bespreek het met familie en vrienden voor aanbevelingen of ervaringen.
4. Kies een cosmetisch arts wiens gevoel voor esthetiek jou aanspreekt. Wat voor de een mooi is, kan voor de ander lelijk zijn. De beste manier om te zien of de esthetische smaak van jouw arts overeenkomt met die van jou, is door naar voor en na foto’s te kijken. Het kan helpen als de arts ook patiënten behandelt die vergelijkbare uiterlijke kenmerken en belangen hebben als die van jou.
5. Nadat je je arts hebt gekozen, bespreek je je wensen, mogelijkheden en verwachtingen van de behandeling. Jou arts dient jou alle informatie te geven over de procedure, het product, de risico’s, de resultaten en de nazorg.
6. “Last but not least”, vertrouw op je gevoel. Er moet een gevoel van comfort en vertrouwen zijn na je consult gesprek. Een gevoel dat de arts jouw behoeften goed begrijpt en dat je op de best mogelijke manier wordt behandeld.

Dit zijn slechts enkele hulpmiddelen om je te helpen een arts te vinden die het beste bij jou past. Het doel is om een ​​succesvolle behandeling te krijgen waardoor je meer jezelf gaat voelen en meer zelfvertrouwen krijgt.

Deel artikel: