30 juli, 2021

Let's talk Profile Balancing: de signature treatment van Dr. Wong

Auteur: Yamila Bollen

Let’s talk Profile Balancing: de signature treatment van Dr. Wong

Schoonheid is symmetrie wordt vaak gezegd. Er zijn zelfs wetenschappelijke studies naar gedaan, die zeggen dat symmetrie inderdaad een onderdeel is van een esthetisch gezicht. Zo heb je vast wel eens gehoord van de zogenaamde golden ratio, een wiskundige methode die schoonheid zou kunnen berekenen: ook hier is symmetrie een groot onderdeel.

Symmetrie is dus een schoonheidsideaal. En daar zit dan ook precies de crux: er zijn maar weinig gezichten die volledig symmetrisch zijn. Het is een ideaal dat heel moeilijk is te bereiken. Wat wel is te bereiken is het creëren van meer balans in het gelaat, wat een stap is naar dit schoonheidsideaal. De naam van deze behandeling is profile balancing. Dit kan met behulp van plastische chirurgie, maar ook een cosmetisch arts kan je verder helpen. Een cosmetisch arts gebruikt voornamelijk fillers om de verhoudingen tussen onder andere de neus, lippen en kin the harmoniseren. De focus ligt in het bijzonder op het profiel van het gezicht, dus het zijaanzicht, maar ook het vooraanzicht.

De ratio’s tussen de neus, lippen en kin hebben namelijk een groot effect of het profiel en de algehele structuur van het gezicht. Een goede cosmetisch arts heeft hier een getraind oog voor en kan zo de proporties en contouren van het gezicht in balans brengen door het gebruik van fillers. Als je before en after foto’s ziet dan kan je wel zien dat iemand er beter uitziet, maar kan je niet met zekerheid zeggen hoe dat nou komt. Zie de foto hieronder, kan jij zien wat er is veranderd?

Zo heeft de kin een groot effect op de proporties van het gezicht. Het kan mooi zijn om fillers aan te brengen in de kin, als deze in verhouding tot bijvoorbeeld de neus te klein is. Zo wordt er wat volume aangebracht in de kin, dit kan de kin wat meer projectie of een beetje lengte geven. Hier hoef je helemaal niet bang voor te zijn: het mooie is dat door deze balans de neus er zelfs kleiner uit komt zien. Ook de contouren van de kaaklijn worden geaccentueerd, waardoor er nog meer balans in het gezicht ontstaat. Hetzelfde geldt dus voor de verhouding tussen de lippen en de kin, of de lippen en de neus. Er zijn dus tal van opties om meer balans in het gelaat te bereiken.

Profile balancing is dus een behandeling gebaseerd op het in balans brengen van jouw specifieke uiterlijke kenmerken. Met andere woorden, het geeft jouw natuurlijke schoonheid een boost. Zo zie je er beter uit, vaak zonder dat jouw omgeving precies kan zeggen wát er is veranderd.

Wil je iets meer balans in je gezicht of heb je vragen hierover? Plan hier een vrijblijvend consult bij drs. Leanne Wong voor een volledige analyse van je gezicht.

Deel artikel: