29 november, 2021

My journey of transformation

Auteur: Hinda Abbazy - Foto: Steven de Cuba

Lifestyle Business Club Magazine

Als cosmetisch arts zet je je dagelijks in voor transformatie. Maar wat betekent dat voor Drs. Leanne Wong?

2020 is voor iedereen een bewogen jaar geweest.
Dat is ook het jaar dat ik de stap heb genomen om mijn eigen praktijk te beginnen. Dit is een gigantische transformatie geweest om juist in deze onzekere tijd een nieuwe zaak te openen.
Iemand een extra push geven voor een beter zelfvertrouwen. Ik begeleid mijn cliƫnten hierin.
Het is voor mij belangrijk om te weten wat de redenen voor een cosmetische behandeling zijn en ook wat de verwachtingen zijn zodat ik de cliƫnt zo goed mogelijk kan helpen.

Ik blijf wel dicht bij mezelf en ga altijd voor kwaliteit. Ik moet achter de behandeling staan en volg ook hierin mijn gevoel. Voor mij is het een must dat het er natuurlijk eruit moet blijven zien. Soms heb ik wel eens iemand moeten weigeren omdat het resultaat misschien niet helemaal past of niet helemaal mogelijk is. Dit is een dankbaar beroep, door een kleine ingreep voelt iemand zich totaal anders.

Op persoonlijk vlak heb ik meerdere transformaties doorlopen. Ik ben geboren op CuraƧao. Ik wist altijd al dat ik in de medische wereld zou gaan werken.
Toen het eenmaal zo ver was, ben ik naar Nederland verhuisd voor de studie Geneeskunde om zo chirurg te kunnen worden. Aan het einde van mijn studie raakte ik geĆÆnteresseerd in plastische chirurgie. Reconstructie en cosmetische chirurgie boeide mij enorm. Ik heb twee jaar ervaring opgedaan in algemene chirurgie en vier jaar in plastische chirurgie, verspreid over diverse ziekenhuizen. Mijn doel was mij te specialiseren in plastische chirurgie. Helaas is dit niet gelukt, omdat
er weinig plek was. Per jaar zijn er maar vijftien plaatsen om hieraan deel te nemen, ook was er veel concurrentie. Ik vond dit zeer teleurstellend.

Mijn laatste baas gaf mij de gouden tip om mij in te schrijven voor de opleiding cosmetische geneeskunde. Dit was een nieuwe specialisatie. Ik hoorde bij de
eerste groep in Nederland die deze opleiding heeft afgerond.

Voordat Cosmopolitan Clinic Amsterdam, mijn kliniek, van de grond kwam, heb ik als zzp’er gewerkt om zekerheid te behouden. Ook om eenbeeld te krijgen van of ik een eigen kliniek aan zou kunnen.
Afgelopen vijf jaar ben ik mij bewuster geworden van de mensen om mij heen, ik heb mij privƩ en zakelijk enorm ontwikkeld. Ik ben moeder van twee kinderen geworden, getrouwd een eigen kliniek begonnen. Mijn gezin is erg belangrijk. Een groot voordeel van een eigen kliniek runnen, is dat ik nu geen nachtdiensten meer heb.
Na een jaar Cosmopolitan Clinic Amsterdam heb ik veel geleerd. Er is een stijgende lijn thuiswerkers die erg bewust zijn geworden van hun uiterlijk, deze groep heb ik nu als cliƫnt. Zoveel mogelijkheden en nieuwe ideeƫn, als het mij is gelukt in deze hele moeilijke tijd, dan kan ik alles aan.

Cosmopolitanclinic.nl

 

Deel artikel: