Verfraaiende en Preventieve Behandeling Van Het Gebied Rond De Ogen en de Mond
16 augustus, 2022

Verfraaiende en Preventieve Behandeling Van Het Gebied Rond De Ogen en de Mond

Auteur: Interview met Dr. Leanne Wong voor Anti-Age magazine #47

De kunst van het afbakenen van een zone voor een betere behandeling, een holistische benadering

Vrouwen van 30 jaar of ouder komen bij ons langs voor de eerste tekenen van vermoeidheid, terwijl vrouwen van vijftig jaar of ouder rimpels en verslapte huid willen behandelen. In beide gevallen moeten we een ondersteunend kader creĆ«ren in het periorbitale gebied en, met betrekking tot de mond, moeten we meestal rond de lippen behandelen om hun “contouren” te herstellen.

Een aura van vermoeidheid, het probleem met schaduwen

Alle goede fotografen kennen het belang van licht en schaduw. De meeste jonge vrouwen komen naar ons toe omdat ze er moe uitzien en hun eerste rimpels opmerken, en meestal begint ook de traangoot in te storten, wat een donkere groef creĆ«ert en de schaduwen onder de ogen accentueert. Hetzelfde geldt voor volwassen vrouwen die daarnaast last hebben van een slappe huid in de onder- en bovenoogleden en holle slapen. We moeten beginnen met het herstellen van het ā€œgezichtsondersteuningskaderā€. Ik werk graag met het MaiLi-assortiment (Sinclair) omdat ik geweldige resultaten kan bereiken die lang aanhouden, met gemakkelijke en nauwkeurige injecties dankzij hun spuiten en de hoge kwaliteit van hun gels. Ik begin met Volume, dat de oogkas/slapen, het “frame” van het oog, verzacht. Volume is niet te rigide en biedt niet te veel projectie, maar vult op een natuurlijk ogende manier. Ik injecteer een bolus in contact met het bot, in een hoek van 90Ā°. De filler integreert zo goed dat ik hem nauwelijks hoef in te masseren, en Ć©Ć©n spuitje per kant is meestal voldoende. Ik herstel soms de jukbeenderen en het malaire gebied wanneer ptosis en de ligamenten de traangoot naar beneden trekken. In dit geval gebruik ik Volume of Extreme afhankelijk van de dikte en conditie van de huid. Nadat ik mijn draagframe heb gemaakt, behandel ik de traangoot met Precise omdat het soepel, vloeibaar en flexibel is, waardoor ik zo min mogelijk product kan gebruiken. Precise is geweldig voor rimpels en kraaienpootjes, omdat het perfect in het weefsel integreert. Soms injecteer ik Precise of Define boven de wenkbrauwen om het voorhoofd zachter en vrouwelijker te maken, en om de staart van de wenkbrauw op te tillen, wat verfrist en de uitdrukking opent.

Het gebied rond de mond herstellen

Veel vrouwen komen bij mij klagen over hun “barcode”-lijnen, waardoor ze ouder worden en hun gezichtsuitdrukkingen veranderen. Dit is echter het gebied dat ik als laatste behandel, want als we gewoon de rimpels boven de lippen opvullen, krijgen we geen jonger, frisser uiterlijk. We moeten de gebieden aanpakken die de uitdrukkingen wijzigen: wangplooien, hangende mondhoeken die een droevig en bitter uiterlijk geven, nasolabiale plooien. Define, een medium-dikte gel met een goed integratievermogen, is perfect geschikt voor deze gebieden. Bij aanzienlijk volumeverlies en om ondersteuning te bieden, gebruik ik MaiLi Volume. Vervolgens pak ik de contouren aan, die ik met Define opnieuw vormgeef als de patiĆ«nt nog vrij jong is. Bij een meer volwassen patiĆ«nt met een zeer dunne huid gebruik ik Precise. Na het hervormen van de contouren, wat betekent dat ik minder product nodig heb om het gebied boven de lippen glad te maken, injecteer ik de bovenlip met wat meer product omdat het de neiging heeft om meer volume te verliezen, dan injecteer ik de onderlip. Als laatste strijk ik het gebied boven de lippen glad. Met een 30G-naald injecteer ik Precise onder de rimpels om ze op te tillen, vervolgens injecteer ik “lijntjes” parallel aan de rimpels en rond af door horizontaal, nog steeds oppervlakkig, te injecteren om een ā€‹ā€‹ondersteunende matrix te creĆ«ren die het gebied glad maakt zonder te veel volume te creĆ«ren.

Het geheim ligt in het harmoniseren van de verhoudingen

Botresorptie leidt tot huidverslapping en verandert de vorm van het gezicht, wat de manier waarop de emoties worden uitgedrukt, kan vervalsen. Het is daarom belangrijk om het gezichtskader te herstellen voordat de redenen worden besproken waarom de patiĆ«nt ons kwam bezoeken. Het belangrijkste is om een ā€‹ā€‹goede communicatie tussen arts en patiĆ«nt te behouden … en een goede spiegel te hebben om hen precies te laten zien wat ze kunnen verwachten. Daarom is de eerste afspraak zo belangrijk, want luisteren naar de patiĆ«nt en het opbouwen van een vertrouwensrelatie is essentieel.

 

Deel artikel: