14 juli, 2021

Videocall treatments: zelfbewustheid in de tijd van Zoom

Auteur: Yamila Bollen

Videocall treatments: zelfbewustheid in de tijd van Zoom

Zeg eens eerlijk, naar wie kijk jij als je in een videocall zit? Ook naar jezelf? Dan ben je niet de enige, veel mensen kijken niet uitsluitend naar hun gesprekspartner(s). In de tijd van Zoom, Teams, Meet en Facetime zien we ons eigen gezicht meer en meer. Omdat we dit niet gewend zijn is het mogelijk dat we anders naar ons eigen gezicht gaan kijken. Natuurlijk zien we onszelf in de spiegel en op foto’s, maar dit is niet hetzelfde als jezelf zien terwijl je in gesprek bent. Echte expressie zien we vaak niet als we in de spiegel kijken, terwijl dat wel het geval is tijdens een videocall.

Het zoomeffect

Herken jij je in het onzeker worden door de nieuwe videocall gedreven wereld? Je bent echt niet alleen, veel mensen voelen zich ontevreden over hun uiterlijk. Tijdens deze pandemie is er dus een nieuw soort zelfbewustheid ontstaan, doordat we constant geconfronteerd worden met ons eigen voorkomen. Ook cosmetisch artsen merken duidelijk een verschil: cliënten komen naar de kliniek omdat ze bepaalde dingen zijn opgevallen tijdens het videobellen. Denk bijvoorbeeld hierbij aan de frons, kraaienpootjes, de neus of lippen. Je ziet zelfs hele nieuwe termen voorbij komen: zoals de lockfrown, het zoomeffect en de lockdown nose job. Ook het feit dat we meer thuis zijn is een reden om sneller een cosmetische behandeling te laten doen, je kan immers discreet thuis herstellen.

Tips om er goed uit te zien tijdens een videocall

Als laatst nog wat tips voor een optimale verschijning tijdens het videobellen. Allereerst, zorg ervoor dat je goed licht hebt! Goed licht is echt een game changer als het gaat om hoe je eruit ziet op camera. Natuurlijk licht is altijd het mooiste. Zorg ervoor dat je met je gezicht naar het licht toe zit, op deze manier wordt je gezicht op een flatterende manier belicht. Verder is het natuurlijk ook belangrijk dat je goed voor de camera zit, angles zijn allesbepalend!. Het staat vaak mooier als de camera wat hoger staat dan jijzelf, dus laptop op schoot kan je beter vermijden. Als je geen laptop standaard hebt kan je ook gewoon wat boeken (of iets anders hoogs) gebruiken om dit effect te bereiken. Als laatst nog een bonus tip: Zoom heeft een schoonheidsfilter. Onder video settings staat de optie touch up my appearance, deze filter zorgt ervoor dat je er net wat egaler uit ziet. Dat is natuurlijk altijd fijn voor de meetings in de vroege ochtend.

En als je alsnog een touch up zou willen voor een frissere uitstraling kan je altijd nog een afspraak maken bij een van de artsen van Cosmopolitan Clinic Amsterdam!

Deel artikel: